RSS

990 Adventure a pályán!

írta: k1234 ; 2013.09.25. 09:54

Igen! Pont a szeptember 20.-i szezonzárónk alkalmával volt szerencsém elkérni egyik barátunk KTM 990 Adventure enduroját. Ilyetén módon megismételtem a Fast Bikes magazin nyári Adventure Vs RC8 tesztjét a régebbi Adventure-el és a versus (RC8) nélkül. 

fast_bikes_adventure_vs_rc8.jpg

Igen lehet mondani hogy nem pályára való, de mivel a pálya mindennel élvezetes (és nem utolsó sorban nem mindenkinek van sport motorja) nincs igazatok. Nem is beszélve arról, ahogy az ember öregszik egyre közelebb ál majd hozzá ez a kategória, habár előtte a legszebb napjait épp egy mogyoró morzsoló egyszemélyes rakétán töltötte pályázással.

990_ering_2.JPG

Rólam szerencsére nem készült kép, elég viccesen mutatnék a nagy világjárón a pályás bőr szerelésben.

Na de milyen is volt... Elszoktam már a túra endurotól, furcsa volt már felszállni is a majd méteres magasságba, de menet közben ez már nem volt olyan markánsan érezhető.

990_ering_4.JPG

A legszembetűnőbb dolog, az iszonyatosan rövidnek érződő fokozatok (ezt észrevételem megegyezik a Fast Bikes-os srácokéval, tehát az 1190-es Adventure-on sem változtatták meg ezt). Furcsa mert egy túragéptől pont az ellenkezőjét várná az ember. A váltó viszont a sportmotorokhoz képest nagyon hosszú úton jár, ami valószínűleg terepen áldásos, a pályán viszont extra munkát jelent.

990_ering_1.JPG

A másik érdekesség amit a hihetetlen méretű teleszkóp út ki és berugózása amivel igencsak számolni kell a kanyarba érkezésnél. Időbe telik míg összeül, és rendelkezésre áll a megfelelőbb váz geometria és a maximális tapadás a fékezéshez. Amúgy meg mókás a kigyorsításkor elénk emelkedő plexi. A dönthetőségnek csak az középsztender szab határt, bizonytalanságnak nyomát sem érezni. A széles egyenes kormánnyal pontosan terelhető, a jószág. Jó gép ez, azért egy SMT-t még kipróbálnék ugyanitt. 

990_ering_3.JPG

Nagy köszönet a tulajnak, hogy biztososította a lehetőséget!

Köszi Olivér!!!

szólj hozzá : teszt ktm pálya 990

A bejegyzés trackback címe:

https://amotorozasfilozofiaja.blog.hu/api/trackback/id/tr845531433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása