RSS

Teszt: Tucano Urbano Termoscud

írta: k1234 ; 2013.10.06. 11:09

Megérkezett a várva várt Termoscud. A termék csomagolása igazán igényes, egy táskában érkezik, amibe nyáron visszacsomagolhatjuk (ugyan vissza tudjuk-e hajtogatni erre a méretre?

DSC_1102.jpg

A felszerelése elég egyszerű, azonban a leírás lehetne részletesebb, pár kapocs felfogatásának helyét az embernek magának kell kitalálni. Noha ez nem agysebészet, de a kevésbé technikai felhasználókra is gondolhattak volna. A net-en rákeresve azonban számos videót találhatunk róla.

DSC_1088.jpg

Teszik a szoknya alsó felét merevítő megoldás: egy kis szelepen keresztül fel lehet fújni egy légtartályt ami kifeszíti a a szokna alsó felét. A szelepnél ne gondoljatok komoly dologra, kb. olyan mint egy gumimatracé.

DSC_1104.jpg

A huzat bőséggel el van látva fényvisszaverő felületekkel, ami igencsak jól fog jönni így ősszel, hiszen már korán sötétedik.

DSC_1109.jpg

Nagyon tetszik, hogy maga a logó is fényvisszaverő festékkel van rányomva a szél és vízálló anyagra.

DSC_1111.jpg

DSC_1110.jpg

Egyéb praktikus megoldásokkal is el van látva. Ilyen például, a beépített acélsodrony, mellyel a robogó lezárásakor, a Termoscud-ot is hozzá tudjuk lakatolni. Hasonlóan ötletes a gyújtáskapcsoló takarója, és a teljes ülés letakaró, az "előkéből" kihúzható esővédő.

DSC_1107.jpg

DSC_1105.jpg

A tervezők arra is odafigyeltek, hogy a nyakba csatolható "előkével" az ember ne rántsa el a motor például leszálláskor, vagy neadjisten esés esetén ne fojtsa meg az embert. Ez a tépőzáras megoldás nálam az első használat alkalmával leoldott. Nagyon remélem, hogy csak a még nem megfelelően beállított heveder hossz miatt!

DSC_1106.jpg

Hogyan is szolgál? Pont egy rekord hideg napon (Október 4) próbáltam ki! Feszegetvén a határokat, farmert vettem fel utcai cipővel. A cipő rossz ötlet, a szoknya alatt azért befúj a szél, és a felhúzódott nadrágnál eléggé érte a lábszáramat. Mindenképpen csizmában érdemes használni (én legalábbis így fogom!). Kicsit tartottam tőle, hogyan lehet megállásoknál ki-be pakolni a lábakat, de a levegős merevítő megoldás ezt jól támogatja, nem gyűri be az ember a szoknyát. A lábszárat leszámítva teljesen jól védett a menetszéltől, és  nem akadályozott a robogózásban. A finom méretre állítást még nem tettem meg, az még kényelmesebbe fogja tenni. Az igazi használat majd most fog következni, később még beszámolok a tapasztalatokról!

Forgalmazó vagy? Van tesztelhető terméked? Szívesen írnánk róla! Keress meg minket emailben: Email

szólj hozzá : ősz tél hideg szél tucano urbano termoscud

A bejegyzés trackback címe:

https://amotorozasfilozofiaja.blog.hu/api/trackback/id/tr335553500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása